NLS Online

Startpagina

Colofon

De feedbacksite NLS-online is een initiatief van het Academic Language Programme van de Faculteit der Geesteswetenschappen. Hij is tot stand gekomen mede dankzij subsidie van KnowVU (KnowVu Award 2018) en van de Regiegroep Taalbeleid VU (2020).

De redactie is in handen van Nel de Jong en Margreet Onrust, de technische realisatie is verzorgd door Onno Huber en Ben Stuyvenberg.

NLS-online biedt ondersteuning (‘Support’) op het gebied van het academisch Nederlands (‘NL’). De website kan op zichzelf staand gebruikt worden, maar zal in de praktijk vooral benaderd worden op basis van de feedback van een docent op het Nederlands in een werkstuk of scriptie. Deze feedback brengt de gebruiker direct naar een pagina waar het specifieke probleem met het Nederlands besproken wordt. Van daaruit kan de gebruiker doorklikken naar teksten over vergelijkbare problemen, en/of naar informatie over de achtergrond van het probleem.

De teksten op NLS-online bevatten voorbeelden die afkomstig zijn uit werkstukken van bachelor- en masterstudenten van de VU en deelnemers aan de cursus Professioneel Nederlands, in de periode 2018-2020. Alle studenten hebben toestemming gegeven voor het gebruik van hun teksten voor onderwijsdoeleinden. Soms zijn de voorbeeldzinnen iets aangepast.