Werkbank Geesteswetenschappen

Qualtrics

Beknopte beschrijving

Qualtrics is een online survey programma dat een veilige, eenvoudige, maar zeer rijke omgeving biedt voor het maken van vragenlijsten die via het internet kunnen worden afgenomen. Er zijn uitgebreide mogelijkheden voor het creŽren van verschillende vraagtypes, het gerandomiseerd aanbieden van vragenlijsten en het verwerken van multimedia in vragenlijsten.

Handleiding

Op de algemene website van Qualtrics vind je een aantal toegankelijke handleidingen en online instructievideo's.

Beschikbaarheid

De Vrije Universiteit heeft een licentie voor het gebruik van Qualtrics. Medewerkers en studenten die onderzoek willen doen met behulp van vragenlijsten via het internet kunnen zonder extra kosten met het programma werken door een account aan te maken via de website

https://vuamsterdam.eu.qualtrics.com

Via deze website creŽer je ook je gewenste vragenlijst(en). Doe dat dus niet via de algemene website van Qualtrics. Zie voor het aanmaken van een account de User Manual - Register with Qualtrics Website op VUnet (inloggen met VUnet-id vereist).

Meer informatie

Als je vragen hebt m.b.t. het gebruik van Qualtrics kan je contact opnemen met Ben Stuyvenberg (b.f.stuyvenberg at vu.nl).

Overige opmerkingen

Het gebruik van een digitale enquête ontlast je niet van het ontwikkelen van een methodologisch verantwoorde vragenlijst. Doe dit altijd buiten Qualtrics en in overleg met je docent voordat je de definitieve vragen gaat invoeren.


Logo Qualtrics