Werkbank Geesteswetenschappen

Startpagina > E-resources > Bronmateriaal > Collecties Nederland

Collecties Nederland

De onderstaande websites bieden toegang tot belangrijke brede collecties van gedigitaliseerd bronmateriaal in Nederland. Al dit materiaal is gratis toegankelijk.

Logo Delpher Delpher
In Delpher vind je miljoenen gedigitaliseerde teksten uit Nederlandse kranten, boeken en tijdschriften Ė die je allemaal woord voor woord kunt doorzoeken. De teksten komen uit de collecties van diverse wetenschappelijke instellingen, bibliotheken en erfgoedinstellingen.

Logo DBNL DBNL
De Digitale Bibliotheek voor de Nederlandse Letteren is een website over de Nederlandse literatuur, taal en cultuurgeschiedenis die duizenden literaire teksten, secundaire literatuur en aanvullende informatie als biografieŽn en audiovisueel materiaal bevat. N.B. De DBNL is ook opgenomen in Delpher.

Logo EDBO Early Dutch Books Online
EDBO bevat meer dan twee miljoen gedigitaliseerde bladzijden uit boeken gedrukt in de jaren 1781-1800 in het Nederlandse taalgebied. N.B. EDBO is ook opgenomen in Delpher.

Logo GvNL Het Geheugen van Nederland
Het Geheugen van Nederland wil de (verborgen) collecties van archieven, musea en bibliotheken digitaliseren en beschikbaar stellen op Internet.

Logo Archieven.nl Archieven.nl
Via de website Archieven.nl kun je een grote hoeveelheid gedigitaliseerd archiefmateriaal doorzoeken. Je vindt hier 79 deelnemende archiefdiensten, meer dan 64 miljoen beschrijvingen van archiefstukken (waarvan meer dan 37 miljoen personen) en de adressen van meer dan 2550 historische instellingen.

Logo Historici.nl Historici.nl
Overzicht van Nederlandse historische bronnen, ontsloten op periode, onderwerp, type bron en instelling.

Overige pagina's in deze rubriek: Introductie   UBVU   Collecties buitenland