Werkbank Academische vaardigheden


Startpagina

Deze website is opgezet als plaats waar je allerlei informatie kunt vinden met betrekking tot de academische vaardigheden zoeken en beoordelen van wetenschappelijke informatie, verwijzen naar informatie en mondeling en schriftelijk presenteren. Hij is nadrukkelijk bedoeld als naslagwerk, raadpleegbaar op elk gewenst moment tijdens je BA- of MA-opleiding. Je vindt hier ook diverse facultaire richtlijnen, bijvoorbeeld over geaccepteerde EndNote-stijlen. De meeste onderwerpen in deze werkbank worden behandeld in de eerstejaarscursus Academische vaardigheden.

De Universiteitsbibliotheek VU biedt onder de noemer LibGuides een aantal webcursussen aan op het gebied van informatievaardigheden. 

Hieronder staat een aantal verwijzingen naar websites die eveneens relevant zijn in de context van academische vaardigheden, maar die niet onder ťťn van de hoofdrubrieken vallen.

Digitaaltraining
Een digitale cursus leesvaardigheid Engels (Taalcentrum VU; niet gratis).

Reading the dictionary
Uitleg over het gebruik van woordenboeken, inclusief oefeningen (Pearson Education, 2004).© Faculteit der Geesteswetenschappen Vrije Universiteit Amsterdam, 2010 - 2017


Bookmark and Share